Rubriky
Čekatelský lesní kurz Kurzy

Čekatelský lesní kurz STŘÍBRNÁ ŘEKA – Marek Balko

Stříbrná řeka je smíšený kurz, který má dva běhy, třídenní jarní a letní dvanáctidenní. Oba probíhají v Pardubickém kraji, jarní na skautské základně Orlová poblíž Světlé nad Sázavou a letní na základně Maděra poblíž Telecího, kde hned vedle základny je menší rybník vhodný k osvěžení při velkých vedrech.
Kurz se mi velice líbil, dává přednost vzdělávání před různými vedlejšími programy, které já osobně nevyhledávám. Přesto je tam vyrovnaný program mezi výukovými a nevýukovými programy. Každý den bylo šest zaměstnání –  2 dopolední, 3 odpolední a 1 večerní. Večerní zaměstnání většinou byly přednášky o různých zajímavostech. Za velmi dobrý nápad považuji několik volitelných programů, ve kterých  bylo možné si vybrat zaměření přednášek dle libosti. Každá přednáška však byla omezena počtem volných míst. Byla tam například zdravověda, GPS navigace, náborové akce pro veřejnost, ale u mě to vyhrála táborová kuchyně. Toto VaPro vedl Johan, vůdce celého kurzu a jeho přednášky i praktická část byly velmi poučné a zajímavé.

 Celý kurz se mi líbil a byl velmi poučný. Za další plus kurzu bych považoval, že je smíšený pro chlapce a dívky, jídla na kurzu jsou vynikající a možnost kdykoliv se ve svém volnu jít osprchovat je taky milá věc. Kurz bych doporučil všem, co mají chuť se vzdělávat, chtějí poznat nové lidi a névé prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × four =