Rubriky
Čekatelský lesní kurz Kurzy

Čekatelský lesní kurz VELKÁ MORAVA – Matěj Zemánek

Je složen z 3 běhů. Jarní,letní a závěrečný. Na tomto kurzu se zkoušky skládaly již na konci letního běhu. což je dle mého velké plus. Do závěrečného běhu již účastníci pošlou jen nějakou praktickou část zkoušky jako například se SkautISem. Běhy se odehrávají různě po Jihomoravském a Zlínském kraji. Kromě letního který se vždy koná v Nové Vsi u Oslavan.
Kurz bych určitě doporučil už kvůli tomu že zkoušky se konají na konci letního běhu. Je to velice praktické protože na podzim se již nemusíte stresovat ze zkoušek. Ne každý má totiž přes rok čas se ještě šprtat na zkoušky čekatelské. Dále bych kurz doporučil tomu kdo hledá takovou spíše poklidnou rodinnou atmosféru. Ale nyní nemluvím  o samotném průběhu dne při letním běhu. Ten opravdu poklidný nebyl. Kromě hodiny poledního klidu jsme měli za celý den tak 5 minut volného času. Rozhodně jsme se však nenudili a večerní relaxace například v čajovně nám dovolovala nabrat opět síly. Na kurzu bych ještě zmínil vysokou úroveň rukodělek. Za 9 dní jsem se jich naučil dvakrát víc než jsme v oddílů kdy dělali.
Jako jediný zápor který mohu zmínit je opravdu nízká úroveň zdravovědy. Nevím jestli je to rádcovským kurzem nebo vysokou úrovní znalosti zdravovědy v našem oddíle ale zkoušky nám s Červem přišli až směšně jednoduché. To však neplatilo o všech účastnících kurzu. Takže nakonec asi ani tohle není zápor jelikož úroveň zkoušky musí přizpůsobovat většině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × 5 =