Rubriky
Čekatelský lesní kurz Kurzy

Čekatelský lesní kurz PRAČOLEK

Kurz má tři běhy. Na prvním jsme byli v okolí Třebovských stěn, ale každý rok se jezdí jinam. Celý víkend jsme jenom chodili, za celou dobu jsme si zahráli asi jen 2 hry a těsně před návratem domů byla jedna přednáška. Takže první víkend se mi nelíbil skoro vůbec. Letní část se konala u Zruče nad Sázavou a trvala 9 dní. První a druhý den jsme hráli hru po okolí, při které jsme se měli seznámit s naší družinou. Na tábořiště jsme tedy dorazili až druhý den odpoledne. Spali jsme v tee-pee, vařilo se ve srubu a byly tam i sprchy. Přednášky byly v pohodě, každý den jsme hráli etapovou hru, někdy i víc. Večer byl vždy nějaký speciální program (čajovna apod.). Na žádný program jsme nemuseli chodit, když jsme nechtěli a měli jsme možnost si kdykoli nakoupit sladkosti nebo jídlo. Na táboře jsme s námi byli děti a psy. Přednášející byli super. Letní část kurzu se mi hodně líbila. Na zkouškách jsme byli v Litoměřicích. Zkoušky byly docela jednoduché, skoro všichni je udělali. Celý kurz byl dobrý, naučila jsem se spoustu nových věcí a poznala fajn lidi. Kurz bych doporučila všem, protože byl super.

Eliška Janebová

Je to pražský kurz, ale běhy má po celé republice. Celkem má tři běhy. První je odpočinkový( mně to tak teda nepřipadalo, protože jsme jenom chodili) víkend v lese. Druhá část je letní tábor, který trvá zhruba 10 dní. Tam probíhá většina přednášek, které mě většinou bavily. Tábor má také rámcový program. My jsme měli pevnost Boyard. Myslím, že se jim to povedlo, moc mě to bavilo. Poslední víkend je zkouškový. Skládali jsme zkoušku ze – Zdravovědy(psali jsme test, připadal středně těžký)
–    Metodiky(psali jsme test, který byl lehký)
–    Práva a organizace ( vzhledem k tomu, že jsme mohli mít všechno u sebe tak to bylo lehký)
–    Hospodaření (psali jsme test, který byl docela těžký)
–    Psychologie( ústně, bylo to fajn)
–    Myšlenkové základy skautingu( ústně)
–     Bezpečnost( ústně)
Myslím, že instruktoři byli super. Mě osobně se velice líbilo, že nás do ničeho nenutili, že všechno bylo takové volné. Měli jsme super kolektiv. Jediné co se mi na kurzu nelíbilo, bylo to, že nám posílali materiály o mnoho později, než nám řekli. Kurz bych doporučila asi všem.
Kateřina Kučerová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three + 11 =