Rubriky
Kurzy Vůdcovský lesní kurz

Vůdcovský lesní kurz Falconeri – Katka Kavková

Vůdcovský lesní kurz Falconeri , je kurz organizovaný Východomoravskou lesní školou. Kurz je tematicky zaměřen na historii skautingu a na minulost naší země.

Letos se konal klasicky ve třech termínech. První víkend jsme přenocovali v Orlovských lesích, právě tam, kde tábořil Svojsík se svojí družinou. Ráno jsme se přesunuli na základnu v Orlovech, kde Svojsík pobýval a tvořil. Během dne nás čekalo seznámení s kompetencemi kurzu a následoval Svojsíkův závod. Večer jsme všichni prošli cestou zamyšlení o našem místě ve skautském společenství. Následující den jsme byli násilně rozehnáni. A to doslova. Všichni brali krosny a utíkali na vlaky či autobusy.

Letní běh začal tajným koncertem kapely Žamboši. Když byl koncert rozehnán gestapem čekala nás dlouhá cesta na tábořiště, která trvala celou noc. Tábořiště bylo v Lidečku, na louce v horách. Tábor byl zaměřen na období totality. Přednášky byly střídány krátkými fitkami. Každý večer jsme trávili rituálem, kde si každý zapsal do deníku své myšlenky. Den byl zakončen poslechem dobové nahrávky rádia. Tábor byl velice psychicky náročný. Mezi top aktivity patřil Běh vzdoru, který pro mnoho lidí znamenal silný zážitek.

Zkouškový víkend se konal v Náměšti nad Oslavou. V pátek jsme prezentovali Projekt Skautské století nebo Fotky a místa. Sobota byla zaměřená na testy z organizace, práva a hospodaření. Odpoledne se prezentovali výpravy, které proběhly několik týdnů před zkouškami. Večer proběhl koncert kapely Epydemije. Následně proběhlo předání dekretů na zámku v Náměšti nad Oslavou.

Kurz bych doporučovala všem, kteří chtějí zažít něco výjimečného.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one + 18 =