Rubriky
Instruktor vodní turistiky Kurzy

Instruktor vodní turistiky – Kiki, Jéňa a Anička

KIKI

Kurz probíhal na Vltavě a na vodním kanále v Českých Budějovicích. V pátek jsme na plastových kánoích jeli Vltavu od Zlaté koruny po Boršov. V sobotu a v neděli už výcvik probíhal jen na kanále. Postupně jsme si vyzkoušeli jízdu na barakách, raftech, kajacích a nakonec jsme cvičili vodní záchranu. Každý večer probíhali přednášky např. o záchraně, legislativě, vybavení atd. Kurz jsem si společně s Aničkou a Jéňou moc užila. Páteční splutí Vltavy nás sice moc nenadchlo, ale výcvik na kanále stál za to. Určitě jsme zdokonalili své schopnosti v jízdě na všech možných lodích. Organizace celého kurzu byla skvělá a všem bych ho ráda doporučila.

JÉŇA

Kurz začínal 15. 6. 2017 u vodního kanálu v Českých Budějovicích. Prezentovali jsme se, a čekala nás přednáška. V pátek jsme vyrazili a sjížděli jsme Vltavu. Při jízdě jsme si vyzkoušeli správné náklony, a i to, co se stane, když se nakloníme špatně. V sobotu jsme byli již na kanále. Postupně jsme vystřídali baraky, rafty a kajaky. V neděli nás čekalo cvičení vodní záchrany. Kurz jsem si užil, byli zde zkušení instruktoři, kteří nám předali plno užitečných informací.

ANIČKA

Ve čtvrtek 14. června jsem kolem 1 hodiny odpoledne vyrazila spolu s Kiki a Jeňou Osolsobě na kurz vodní turistiky do Českých Budějovic. Jeli jsme autem. Kvůli dopravním zácpám jsme dorazili o něco později, ale pořadatelé to brali s klidem. Ubytovali jsme se v kempu na okraji Českých Budějovic, a poté už byla první večerní přednáška. Po ní jsme strávili příjemný večer u ohně s kytarou a harmonikou. Další den jsme splouvali Vltavu na kanoích po skupinách, do kterých jsme se rozdělili podle výkonnosti. Večer byla opět přednáška. 3. A 4. den jsme strávili na kanále. Jezdili jsme na kajacích, barakách, raftech a nacvičovali jsme vodní záchranu, za pomoci házečky. V neděli jsme dostali certifikáty a odjeli domů. Celkově se mi kurz moc líbil, hodně jsem se tam toho naučila a taky jsem si ho moc užila.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

one × four =