Rubriky
Zážitkové akce

15th World Scout Moot Iceland 2017 – Lucka

Na konci července jsem se zúčastnila Mootu. Moot je celosvětové setkání skautů a skautek od 18 do 25 let, které pořádá WOSM každé čtyři roky. Letos se konalo na Islandu. Výprava českého kontingentu (mootingentu) čítala asi čtyřicet lidí.

V první části Mootu jsme byli rozděleni do několika expedičních center po celém Islandu. Centra jsme si vybírali podle zaměření: kulturní V Reykjavíku, outdoorové u ledovce Vatnajokull nebo enviromentální v Hveragerdi. V druhé části jsme všichni tábořili dohromady ve stanových vesničkách. Každý den jsme si s patrolou o deseti lidech vybrali program, který jsme chtěli ten den absolvovat.

Námětem celého Mootu byla „Změna“. Každý si toto téma mohl pojmout svým způsobem a snažit se skrz Moot změnit něco k lepšímu. Velkou inspirací pro mě byl International day, kde každý kontingent představoval svou zemi, kulturu a tradice.

Další Moot se bude konat v roce 2021 v Irsku, kterého bych se chtěla určitě znova zúčastnit. Byla to pro mě další možnost jak aktivně používat angličtinu a získat přátele kolem celého světa.

Naše patrola: Pei, Camila, Eva, Andrej, Luisa, já, Linus a Lucas.

Lucka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

12 + 11 =