Rubriky
Kurzy Vůdcovský lesní kurz

Vůdcovský lesní kurz Gemini 2018 – Michal

Kurz byl rozdělen na 3 části, prví víkend jsme společně strávili v Pardubicích na skautské základě Vinice kde jsme se všichni seznámili a dozvěděli se veškeré informace pro úspěšné absolvování kurzu a samozřejmě si užili spoustu společné zábavy. S hlavou plnou informací o podmínkách a úkolech potřených k absolvování jsme odjeli domů.

Na další části jsme 5 dní trávili čas na Kaprálově mlýně v Ochozu u Brna,kde nás už čekala spousta nabytého programu, přednášky, hry, povídání o historii mlýna a hlavně zadání úkolu kde naším úkolem bylo připravit víkendový program pro děti ze sociálně odloučené lokality, tzn. pro romy z okolí Husova náměstí. Tam byl ten okamžik kdy jsme celou akci museli podrobně naplánovat a poté s tím seznámit instruktory a Polluxe. Na celém kurzu jsme byli i s Polluxy,to byli skauti kteří absolvovali instruktorký kurz.

No a potom už nadešel ten víkend,který byl pouze náš bez zasáhnutí instruktorů, víkend kdy jsme měli nestarost romské děti. V sobotu jsme pro ně měli připravený dětský den v parku se spoustou stanovišť. V neděli jsme pak s nimi navštívili zábavné centrum Tehcmanii v Plzni, kde jsme každý z nás měli nestarost 1-2 děti se kterými jsme trávili celý ten den. V pondělí jsme s dětmi olympijské hry u rybníku Kameňák ve kterém jsme se pak i vykoupali a hráli například kohoutí zápasy. Celého víkendu jsem se bál, ale strach rychle opadl protože ty děcka byli naprosto úžasní a byli vděční že se jim někdo věnoval. Z Plzně jsme odjeli na Orlovskou hájovnu na které jsme byli dalších 14 dní. Zažili jsme hodně zajímavých přednášek a aktivit,ale taky hodně zážitků. Jeden z největších zážitku pro mě byl že večer před zkouškami jsme společně strávili a přespali na místě kde byl před 100 lety první skautský tábor v České Republice. Většina z nás úspěšně kurz udělala.

Tento kurz je hodně o osobním přístupu a odvětvích ve kterých se chcete vzdělávat. Máte možnost si například sami vybrat oblasti v rámci volitelných bloků.

Závěrečný večer proběhl slavnostní oheň kde nám předali dekrety mohli jste se rozhodnout zda chcete činovnický slib skládat na kurzu nebo až ve svém oddíle a hlavně komu z instruktorů nebo z polluxů ho budete skládat.

Kurz jsem si neskutečně užil a chtěl bych doporučit všem co se rozhodují který kurz si vybrat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 2 =